RP-Karmi

Ajankohtaista

Jarkko Mattila RP-Karmin toimitusjohtajaksi

31.12.2020

Viime keväänä yhdeksi kolmesta yrittäjästä ryhtynyt KTM Jarkko Mattila on nimitetty kuopiolaisen rakennusliike RP-Karmi Oy:n toimitusjohtajaksi. Laadukkaasta asuntorakentamisesta tuttu yhtiö tavoittelee maltillista kasvua.

Koronakevään alkumetreillä toteutettu yrityskauppa toi RP-Karmiin kolme yrittäjää. Edellisen yrittäjän siirryttyä eläkkeelle, Tero Huuskosen rinnalle yhtiön omistajiksi tulivat Mattila ja Hannu Haaranen. Nyt yrittäjien tehtävänkuvia on täsmennetty ja toimitusjohtajana aloitti 14.12. Jarkko Mattila.

–  Jo alusta asti meillä oli suunnitelmana luoda työnkuvat itse kunkin osaamisalueita vastaaviksi. Minulla on vahva tausta liiketoiminnan johtamisesta, joten tämä oli luonteva siirto, Mattila sanoo.

Huuskonen keskittyy jatkossa vastaavan työnjohtajan rooliin ja Haaranen rakennus- ja elementtituotannon johtotehtäviin.

– Selkeä työnjako tukee meitä myös strategisella tasolla. Tavoitteenamme on löytää kasvun paikkoja sekä rakentamisen että elementtituotannon osalta ja näin meillä on siihen parhaat eväät.

Vaikka koronapandemia ei ole oleellisesti vaikuttanut yhtiön toimintaan, on asuntomarkkinoiden tilannetta arvioitava aiempaa tarkemmin, sillä kuluttajien luottamus oman talouden kehittymiseen vaikuttaa myös asuntotuottajien toimintaan.

– Onneksi koronan osalta on jo näkyvissä valoa tunnelin päässä, ja myös kansantalouden elpyminen näyttäisi kohtuullisen ripeältä, Mattila sanoo. – Toivottavaa on, että julkinen rakentaminen pysyy hyvällä tasolla, sillä se vaikuttaa merkittävästi koko toimialan mahdollisuuksiin pitää talouden rattaat pyörimässä.

Mattila on toiminut aiemmin muun muassa hankintayhtiö Sansia Oy:n toimitusjohtajana.


RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila.