RP-Karmi

Ajankohtaista

Joel Ruuskanen työnjohtajaksi RP-Karmille

17.9.2023

Syyskuussa vastaavan työnjohtajan tehtävässä aloittanut rakennusinsinööri Joel Ruuskanen on uusi vahvistus RP-Karmin joukkueessa. Siilinjärveltä kotoisin olevan, sittemmin kuopiolaistuneen Joelin työmaa on vasta käynnistynyt Niiralan Kulma Oy:n urakka Neulamäessä. Hän valmistui Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Rakennusinsinööritutkinnon taustalla hänellä on myös rakennusalan ammattitutkinto.

Rakennusalan koulutuksen lisäksi Joelilla on monipuolista työkokemusta alalta.

– Ennen RP-Karmille siirtymistä olen työskennellyt edelliset reilut viisi vuotta Pohjola Rakennus Oy:llä. Toimin siellä työmaamestarina ja vastaavana työnjohtajana. Kohteet, joissa olin mukana, olivat uusia kerrostalokohteita. Tätä ennen kerrytin työkokemusta Parmaco Production Oy:llä noin puolentoista vuoden ajan tilaelementtitehtaassa tuotantoinsinöörinä. Työkokemusta on myös ihan perinteisistä rakennusmiehen töistä, Joel kertoo.

Juuri käynnistynyt työmaa Neulamäen Neulastiellä käsittää kahden vanhan rakennuksen purkamisen tontilta. Niiden tilalle rakennetaan kaksi uudisrakennusta, rivitalo ja pienkerrostalo.

– Työnkuvani on siis laaja, sillä se sisältää rakennustyömaan johtamista, toteutuksen turvallista ja laadullista valvomista, työvaiheiden aikatauluttamista, työmaan taloudellisen puolen seuraamista ja erilaisten hankintojen tekemistä.

Joel Ruuskanen Neulamäen työmaalla.

Joel Ruuskanen Neulamäen työmaalla.

RP-Karmin Joel löysi omia työmahdollisuuksiaan kartoittaessa tutun henkilön kautta. Hänen entinen opettajansa, nyt RP-Karmin tuotantojohtajana toimiva Hannu Haaranen oli osuva kontakti, sillä Joelin soittaessa RP-Karmi oli juuri saanut tiedon alkavasta työmaasta ja etsi sinne osaajaa.

– Päätin tarttua tilaisuuteen, sillä kaipasin työuralleni hieman vaihtelua. Oltuani viisi vuotta työssä valtakunnallisessa yrityksessä, minua kiinnosti vaihtelun vuoksi lähteä työskentelemään pieneen, paikalliseen yritykseen.

31-vuotiaan Joelin perheeseen kuuluu avopuoliso ja kaksi lasta. Savo tuntuu hyvältä paikalta asua, ja rakentaminen mieluisalta työltä.

– En ole tarkkaan suunnitellut töiden suhteen elämääni vuosien päähän, mutta juuri nyt työmailla työskentely tuntuu sopivimmalta. Uskoisin, että rakentamisen parissa tulee tulevaisuudessakin touhuttua.

Lue lisää Neulastien urakasta, jossa Joel toimii työnjohtajana: RP-Karmi rakentaa Niiralan Kulman kerrostalon ja rivitalon Kuopion Neulamäkeen