RP-Karmi

Ajankohtaista

Joonas Herranen työnjohtajaksi RP-Karmille

25.9.2023

30-vuotias Joonas Herranen aloitti huhtikuussa vastaavan työnjohtajan tehtävät Kuopion Bellanrantaan rakentuvan Bella Lake Resortin työmaalla. Kun työt pääsivät alkuun, ovat upeat rantasviitit nousseet Kallaveden rantaan vauhdilla.

Joensuusta lähtöisin oleva Joonas on opiskellut talonrakentajaksi ammattikoulussa, ja sen jälkeen valmistunut rakennusmestariksi Savonia-ammattikorkeakoulusta.

– Rakennusmestariksi valmistumisen jälkeen olen tehnyt käytännössä pelkästään työnjohtajan hommia, Joonas kertoo.

Työnjohtajan tehtävä on monipuolinen ja vastuullinen. Siihen kuulu koko projektin sujuva läpivienti kaikkine osa-alueineen. On myös varmistettava, että työmaalla noudatetaan kaikkia lakeja, säännöksiä ja määräyksiä.

– Lisäksi budjetin seuraaminen, laaduntarkkailu ja työturvallisuudesta huolehtiminen kuuluvat toimenkuvaan.

Joonas Herranen Bellanrannan työmaalla.

Joonas Herranen Bellanrannan työmaalla.

Bella Lake Resortin sviitit toteutetaan täysipuisista CLT-elementeistä, mikä tarkoittaa sitä, että elementteihin voidaan asentaa esimerkiksi villoitukset, levytykset, julkisivuverhoukset, sähkörasioinnit ja -putkitukset valmiiksi ennen työmaalle tuontia. CLT-levyt tulivat tähän kohteeseen Kauhajoelta CLT Plantin tehtaalta, jonka jälkeen ne varusteltiin valmiiksi suurelementeiksi RP-Karmin omalla tehtaalla Toivalassa.

CLT-rakentaminen on RP-Karmille uusi aluevaltaus, ja tähän liittyy myös Joonaksen rekrytointi.

– RP-Karmin tuotantojohtaja Hannu Haaranen otti minuun yhteyttä ja kyseli, olisinko kiinnostunut CLT-projektista, sillä hän tiesi minun olleen jo aikaisemmin mukana CLT-rakentamisprojekteissa. Sovimme palaverin Hannun ja Jarkon kanssa aiheesta, ja kävimme läpi projektia ja yrityksen tulevaisuuden tavoitteita. Siinä palaverin aikana ajatukset molemmin puolin osuivat niin hyvin yhteen, että lyötiin kättä päälle sopimuksen merkiksi, Joonas kertoo.

RP-Karmin toiminta puurakentamisen parissa on myös yksi Joonasta motivoiva asia ja hän näkee puurakentamisen tulevaisuuden vahvana.

– Toivoisin olevani tulevinakin vuosina työssä puurakentamisen parissa, kehittämässä alaa eteenpäin.

Lue lisää Bella Lake Resort -projektista: Puurakentamisen loistoa Kallaveden rannalla

Lue lisää CLT-rakentamisesta CLT Plantin sivuilta.