RP-Karmi

Ajankohtaista

Omistajanvaihdos rakennusyhtiö RP-Karmissa

29.4.2020

Kuopiolainen RP-Karmi Oy on toiminut kotimaisen rakentamisen kentällä jo 27 vuoden ajan. Yrittäjä Antero Huuskosen pitkä ura kodinrakennuksen parissa tuli keväällä vaiheeseen, jossa omistajanvaihdos oli ajankohtainen.

Vuonna 1993 perustettu RP-Karmi on toimintansa aikana ehtinyt rakentaa koteja jo sadoille asukkaille. Maaliskuussa toteutuneen yrityskaupan myötä yhtiön uudet omistajat ovat Hannu Haaranen ja Jarkko Mattila sekä yhtiössä jo pitkään omistajana toiminut Tero Huuskonen.

”Isän ura rakentajana alkoi jo 70-luvulla, ja asuntoja on tullut rakennettua jo 300. Nyt oli hänelle sopiva aika siirtyä kolmanteen elämänvaiheeseen ja jättää yhtiö nuorempien hoidettavaksi”, Tero Huuskonen kertoo.

Yhtiön toimintaan ei omistajanvaihdoksella ole vaikutusta. Uusin rakenteilla oleva kohde valmistuu suunnitelmien mukaisesti kuluvan vuoden lopulla ja seuraavan rakennustyöt käynnistyvät touko-kesäkuun vaihteessa.

Yrityskauppa toteutettiin ennen koronan aiheuttamia poikkeusoloja, joten uusi yrittäjäkolmikko sai heti aluksi pöydälleen poikkeuksellisen haasteen. Työmaakäytäntöjä on muutettu koronan takia alan suositusten mukaisesti. Myös asuntoesittelyt toteutetaan yksityisnäyttöinä.

”Korona ei toistaiseksi ole vaikuttanut liiketoimintaamme, ja parin hiljaisemman viikon jälkeen asuntonäytöillä on taas ollut kävijöitä. Seuraamme kuitenkin tilannetta tarkasti ja pyrimme reagoimaan mahdollisiin muutoksiin nopeasti”, kertoo RP-Karmin hallituksen puheenjohtaja Jarkko Mattila.

Omistajanvaihdoksen myötä yhtiön toimintaa uudelleenorganisoidaan ja toimenkuvia täsmennetään. Henkilöstövaikutuksia uudistuksella ei ole.

”Vahvemman omistuspohjan kautta meillä on mahdollisuus keskittää osaamista entistä paremmin. Meillä on asiantunteva ja osaava henkilöstö ja on tärkeää, että pystymme tukemaan heidän työtään niin tässä poikkeuksellisessa tilanteessa kuin tämän jälkeen”, Mattila sanoo.

Asuntorakentamisen lisäksi yhtiö on vuosien kuluessa laajentanut toimintaansa myös katto- ja seinäelementtien valmistamiseen. Tavoitteena on syventää yhteistyökumppanuuksia isojen rakennuttajien kanssa ja sitä kautta pystyä lisäämään elementtituotantoa.

”Tulevaisuudessa elementtituotantoa voi olla mahdollista laajentaa myös pientalorakentamisen puolelle. Mutta aika näyttää, millaisen maailman korona meille jättää”, yhtiön rakennus- ja elementtituotannosta vastaava Hannu Haaranen toteaa.

Lisätietoja:
Jarkko Mattila, puh. 040 163 1737  jarkko.mattila@rp-karmi.fi
Hannu Haaranen, puh. 040 163 1517 hannu.haaranen@rp-karmi.fi
Tero Huuskonen, puh. 040 766 1757 tero.huuskonen@rp-karmi.fi

Kuva: Uudet omistajat Hannu Haaranen (vas.), Tero Huuskonen ja Jarkko Mattila.