RP-Karmi

Ajankohtaista

RP-Karmin Kalliokodolle Design from Finland -merkki ensimmäisenä yksittäisenä rakennuskohteena

13.4.2022

Kuopiolaisen rakennusliike RP-Karmi Oy:n Kalliokoto-pienkerrostaloille on myönnetty Design from Finland -merkki. Uniikki kohde on suunniteltu ympäristöä kunnioittaen ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Kalliokoto on ensimmäinen yksittäinen rakennuskohde, jolle merkki myönnetään.

Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Merkin saaneet yritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

– Olemme iloisia siitä, että merkinhaltijoiden määrä kasvaa ja yhä useammilta toimialoilta löytyy yrityksiä, jotka ovat hyödyntäneet muotoilua liiketoimintansa tukena sekä kertovat avoimesti tuotteidensa tai palvelunsa pääasiallisen valmistusmaan, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Ainutlaatuinen arvokohde

– Haimme Design form Finland -merkkiä Kalliokodolle, koska se on aidosti ainutlaatuinen arvokohde Kuopiossa. Asiakkaiden toiveet on huomioitu suunnittelussa ja arkkitehdin huippuosaaminen mahdollistaa rakentamisen ympäristön muotoja ja värejä kunnioittaen. Meille merkki kertoo työmme, kotimaisuuden ja vastuullisen rakentamisen arvostuksesta, RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila sanoo.

Kalliokodon ovat suunnitelleet arkkitehdit Saara ja Janne Repo Arkkityypit Oy:stä.

– Rakennuspaikka on vaativa ja näyttävä kuin suomalaiskansallisesta maisemamaalauksesta. Suunnittelutehtävässä erottui selvästi tontin kaksi eri puolta: ylhäällä kulkevan kadun liikenteen ja lähestymisen puoli sekä alhaalla rannalla oleva luonnonrauhan maisemapuoli, arkkitehdit kuvaavat suunnitelmaansa. – Honkien runkojen värejä toistavat huvilamaiset puujulkisivuiset kerrostalot sekä piha- ja pysäköintiratkaisut on sovitettu jyrkälle rinteelle siten, että niille kaikille on löytynyt luonteva paikkansa luontoa säästävällä tavalla.

Kalliokodon saama merkki on myönnetty nyt ensimmäistä kertaa yksittäiselle rakennuskohteelle sen sijainnin, poikkeuksellisen arkkitehtuurin ja erottuvuuden perusteella.

– Tuote tai palvelu, joka kantaa Design from Finland -merkkiä, on suunniteltu ja suunnattu johonkin tarpeeseen ja sen muotoilu edesauttaa vastuullisuutta esimerkiksi kestävyyden, korjattavuuden, käytettävyyden tai materiaalivalinnan osalta, Ollikka sanoo.

Lisätietoja

Jarkko Mattila, toimitusjohtaja, RP-Karmi Oy
jarkko.mattila@rp-karmi.fi, puh. 040 163 1738

Niina Ollikka, markkinointipäällikkö, Design from Finland, Suomalaisen Työn Liitto
niina.ollikka@suomalainentyo.fi, puh. 040 674 8773

 

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja ne viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta. www.designfromfinland.com

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Tehtävämme on kannustaa valitsemaan työtä Suomeen. www.suomalainentyo.fi

Arkkityypit Oy on arkkitehtitoimisto, joka etsii jokaisessa suunnittelutehtävässään ympäristönsä parasta potentiaalia hyödyntävää ja ympäristöönsä parhaalla tavalla sovittavaa ratkaisua. Arkkityypit Oy on kuopiolainen vuonna 2004 perustettu useaan otteeseen palkittu arkkitehtitoimisto. www.arkkityypit.fi