RP-Karmi

Ajankohtaista

Tahkon huipulle rakentuva Panorama Landscape Hotel & Lähde Forest Spa luottaa paikalliseen osaamiseen

18.8.2022

RP-Karmi Oy ja Panorama Resort Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen elementtitoimituksesta. Kuopiolainen rakennusyhtiö RP-Karmi toteuttaa sopimuksen mukaisesti hotelli- ja kylpyläkokonaisuuden seinä- ja kattoelementit.

Ympäröivään luontoon yhdistyväksi ja Tahkon jylhiä maisemia hyödyntäväksi suunniteltu hotelli- ja kylpyläkokonaisuus toteutetaan useammassa eri rakennusvaiheessa, joista ensimmäisenä käynnistyvät metsäkylpylän ja kymmenen maisemasviitin rakennustyöt.

– Hotellin ja metsäkylpylän edellyttämä perusinfra alkaa olla kunnossa, ja tällä viikolla päästiin huipulle uutta tietä pitkin, Panorama Resort Oy:n toimitusjohtaja Harri Jokela kertoo. – Nyt olemme saaneet kumppaniksemme paikallisen osaajan, joten odotettavissa on sujuvan yhteistyön myötä syntyvä upea lopputulos.

–  Panorama Resort Oy:n hanke on poikkeuksellisen hieno konsepti ja olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota rakentamisosaamistamme tähän hankkeeseen, RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila sanoo.

Hotelli- ja kylpyläkokonaisuus rakentuu Tahkon huipulle, Panorama Bar -ravintolan eteläpuolelle. Se on suunniteltu sekä visuaalisesti että toiminnoiltaan luontevaksi osaksi ympäristöä. Värimaailma ja materiaalit toistavat luonnon monimuotoista ilmettä ja upeat maisemat tarjoavat muuntuvia elämyksiä ympäri vuoden.

– Rakentamisen pääelementtinä on puu, ja se on meille puurakentamisen osaajina ja sen puolestapuhujina tärkeää, Mattila toteaa.

Hankkeen suunnittelija on Norjassa työskentelevä arkkitehti, professori Sami Rintala. Hän on suunnitellut useita matkailukohteita eri puolilla maailmaa, muun muassa Pohjois-Norjaan Bodøn Fleinværin saarelle rakennetun Arctic Hideawayn.

– Kiinnostuin hankkeesta, koska maisemahotellin ja metsäkylpylän luontoa kunnioittava perusajatus oli kiinnostava. Pohjois-Norjassa olemme oppineet, miten alueelle saadaan matkailijoita ilman että luonto kärsii matkailun kasvusta, Rintala sanoo.

Elementtituotanto käynnistyy RP-Karmin elementtitehtaalla Toivalassa elo-syyskuun vaihteessa  ja ensimmäisiä konkreettisia seinä- ja kattorakenteiden asennustöitä päästään tekemään loka-marraskuun vaihteessa. Sitä ennen työlistalla ovat kuitenkin pohjatyöt ja perustusten tekeminen, jotka Panorama Resort Oy toteuttaa myös paikallisin voimin. Rakentamisen kotimaisuusaste on 100 %.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että saimme todella upean porukan koottua Pohjois-Savosta. Nyt kaikki rakentamiseen liittyvät investoinnit jäävät paikallisille yrityksille, Jokela sanoo.

– Tällaisessa monimuotoisessa hankkeessa pohjat ja perustukset vievät tavallista pidemmän aikaa, sillä rakentaminen toteutetaan niin pitkälle ympäristöä säästäen kuin mahdollista. Jokaista puuta emme pysty säästämään, mutta mahdollisimman monta yritämme, Jokela sanoo.

Päärakennus, johon sijoittuu uusi ravintola Havu Kitchen & Bar sekä Lähde metsäkylpylä valmistuvat talven aikana ja tavoitteena on avata nämä toiminnot kesällä 2023. Maisemasviittien asennus alkaa toukokuussa 2023 ja ensimmäiset hotellin vieraan pääsevät majoittumaan syksyllä 2023. Tarkemmat avaustavoitteet ilmoitetaan rakennustöiden edetessä.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Harri Jokela, Panorama Resort Oy
puh. +358 440 493 462, harri.jokela@panoramabar.fi
https://www.panoramabar.fi/hotel-spa/

toimitusjohtaja Jarkko Mattila, RP-Karmi Oy
puh. +358 40 163 1737, jarkko.mattila@rp-karmi.fi
https://www.rp-karmi.fi/