RP-Karmi

Ajankohtaista

Vastuullista rakentamista – RP-Karmi pääurakoitsijaksi Tahko Sky -hankkeeseen

20.11.2023

Nilsiän Tahkovuoren ydinalueella on marraskuussa käynnistynyt rakennushanke, jossa Tahkon keskustaan rakentuu 26 huoneiston huoneistohotelli. Mahdollisimman pieneen ympäristökuormaan tähtäävässä hankkeessa yhdistyvät korkeatasoinen suunnittelu, laadukas rakentaminen ja Tahkon ympäri vuoden matkailijoita houkutteleva luonto.

Hankkeen rakennuttajana toimii Heikki Vienolan omistama Tahko Sky Oy ja pääurakoitsijana paikallinen RP-Karmi Oy. Hotellikokonaisuuden suunnittelusta vastaa Arkkitehtipalvelu Oy:n Tommi Rytkönen ja sisustussuunnittelusta dSign Vertti Kivi & Co.

– Tahko Sky on upea hanke ja on hienoa lähteä toteuttamaan sitä osaavien yhteistyökumppaneiden kanssa. Huoneistohotelli on rakenteeltaan hybridiratkaisu, jossa yhdistellään eri rakennusmateriaalien parhaita ominaisuuksia. Puu on merkittävässä roolissa rakentamisessa ja tämä on meidän eritysosaamisaluettamme, kertoo RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila.

Hankkeen kantavana toimintaperiaatteena on vastuullisuus. Ympäristövastuun näkökulmasta tavoitteena on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki.

– Meille vastuullisuus ja ympäristönäkökulmat ovat tärkeitä koko toiminnassamme. Tässä hankkeessa rakentuu a-energialuokan kokonaisuus, mikä ei suurten kohteiden rakennusurakoinnissa ole aina itsestäänselvyys. Kohteen energiaratkaisuiksi on valittu maalämpö ja aurinkovoimala, jotka osaltaan edistävät tavoitetta päästä mahdollisimman korkeaan ekologisuuteen, sanoo RP-Karmin tuotantojohtaja Hannu Haaranen.

Tahko Sky -huoneistohotelli valmistuu jouluksi 2024.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jarkko Mattila, jarkko.mattila@rp-karmi.fi p. 040 163 1737

Lue tarkemmin vastuullisuudesta toiminnassamme: https://www.rp-karmi.fi/vastuullinen-rakentaja/