RP-Karmi

Ajankohtaista

Forenom operaattoriksi RP-Karmin huoneistohotellihankkeeseen

25.5.2023

Snellmaninkadun uniikissa Kuopion Energian korttelissa käynnistyy huoneistohotellihanke, jonka toteuttaa paikallinen rakennusliike RP-Karmi Oy. Huoneistohotellin operaattoriksi tulee kymmenen vuoden vuokrasopimuksella Forenom, joka on alan suurin toimija Suomessa.

Kortteliin rakentuu huoneistohotelli, joka koostuu perinteikkäästä, Kuopion Energian entisestä pääkonttorista sekä siihen kiinteästi liitettävästä uudisrakennuksesta. Vanha rakennus saneerataan ja yhdistetään uudisrakennukseen kiinteällä sisäyhteydellä. Hankkeessa syntyy 41 huoneiston, kahden liiketilan ja autohallin muodostama kokonaisuus.

– Kuopion hotellimarkkina kaipaa uusia huoneistohotellimaisia ratkaisuja vastaamaan lisääntyvään kysyntään. Meillä on käsissämme paikallishistorian näkökulmasta merkittävä kohde, alkujaan Savo-Karjalan tukkuliike Oy:n toimitaloksi valmistunut ja sen jälkeen vuosikymmenet Kuopion Energian pääkonttorina palvellut rakennuskokonaisuus. Hanke onkin nimetty Piäkonttoriksi, kertoo RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila.

– Olemme innoissamme mahdollisuudesta tarjota kodinomaista, joustavaa majoitusta tässä upeassa kiinteistössä. Kohteesta tulee erittäin vetovoimainen ja se vahvistaa Forenomin 10 000 kohteen huoneistokantaa entisestään. Valmistuttuaan kohde palvelee monipuolisesti eri asiakasryhmiä sekä lyhyissä että pidemmissä asumistarpeissa. Väliaikainen koti ja erittäin hyvät puitteet hoituvat vaikkapa kuopiolaiselle perheelle väliaikaismajoittumiseen tai yrityksille kodinomaiseen majoittumiseen Kuopion ytimessä, kertoo Forenomin Kuopion aluepäällikkö Mikko Kauhanen.

Yksityisillä sijoittajilla ja pk-yrityksillä on mahdollisuus lähteä mukaan hankkeeseen sijoittajana. Huoneistot, liiketilat ja autopaikat on jaettu yhteentoista koriin, joista sijoituksia voi ostaa.

– Yksittäinen sijoittaja voi ostaa esimerkiksi yhden kokonaisen korin tai osan siitä. Minimisijoitus on keskimäärin noin yhden asunnon hinta. Mukaan pääsee siis alimmillaan noin 50 000 euron sijoituksella. Koreista on tällä hetkellä varattuna yli 60 prosenttia, Mattila sanoo.

Rakennustyöt käynnistyvät arviolta loppukesästä ja kohde valmistuu vuoden 2024 lopulla.

Lisätietoja:
Jarkko Mattila, toimitusjohtaja, RP-Karmi Oy
jarkko.mattila@rp-karmi.fi p. 040 163 1737
www.rp-karmi.fi/asunto/piakonttori 

Mikko Kauhanen, Kuopion aluepäällikkö, Forenom
mikko.kauhanen@forenom.com p. 046 923 5018

RP-Karmi Oy on vuonna 1993 perustettu kotimainen rakennusliike. Ammattilaistemme käsissä on vuosien aikana syntynyt jo yli 300 kotia. Rakentamamme kodit tehdään laadukkaista materiaaleista, aina sydämellä.
Lue lisää: rp-karmi.fi

Forenom on vuonna 2000 Suomessa perustettu Pohjoismaiden johtava yritysmajoittaja ja kalustettujen asuntojen tarjoaja. Valikoimaan kuuluu 10 000 kalustettua asuntoa, huoneistohotellia ja hostellia Pohjoismaiden kasvukeskuksissa. Lisäksi yritys tarjoaa projektimajoitusta yrityksille Euroopassa kumppaniverkostonsa avulla. Suomessa Forenom tarjoaa majoitusratkaisuja yli 80 paikkakunnalla.
Selaa tarjontaa: forenom.fi