RP-Karmi

Ajankohtaista

Koti rannalta – pienillä asioilla luksusta arkeen

21.11.2021

Tuleva vuosi on RP-Karmilla rantakohteiden rakennusaikaa. Suunnittelupöydällä on parhaillaan kaksi kohdetta Kuopion Saaristokaupungin alueella, jotka molemmat rakennetaan omille rantatonteilleen.

Sekä Lehtoniemeen tulevan Kalliokodon että Savolanniemen Kuunsillan ennakkomarkkinointi käynnistyy vuoden 2022 alussa.

– Kalliokodon osalta tarjoamme kohteesta kiinnostuneille mahdollisuuden ennakkovarauksiin jo ennen julkista ennakkomarkkinointia. Kannattaa liittyä kohteen uutiskirjeen tilaajaksi, niin tämä mahdollisuus on käytettävissä, kertoo RP-Karmin toimitusjohtaja Jarkko Mattila.

Koronapandemia on osaltaan vaikuttanut kohteiden suunnittelussa siihen, miten arjen, vapaa-ajan ja työn yhteensovittaminen huomioidaan. Kalliokodon kohdalla myös uutiskirjeet tilaajat ovat saaneet kertoa toiveitaan kohteen varusteluista. Saatua palautetta tullaan käyttämään hyödyksi suunnittelun viimeistelyssä.

­– Työtä tehdään entistä enemmän kotona, ja siksi on tärkeää, että tulevaisuuden kodeissa on hyvät puitteet sille, että työnteko on sujuvaa. Meidän Kalliokodon kohteeseemme tulee mahdollisuus hankkia erillinen etätyötila omasta kotitalosta. Tarve nousi selkeästi esille tekemässämme kyselyssä. Lisäksi kaikissa muissakin kohteissamme asuntojen pohjia suunniteltaessa varataan tilaa työpisteelle, Mattila kertoo.

Molemmat rantakohteet on varustettu rantasaunoilla ja laitureilla. Mikäpä sen mukavampaa, kuin virkistävä aamu-uinti omalta laiturilta ennen työpäivän alkua.

– Kuunsiltaan tulee asukkaiden yhteiskäyttöön kaksi sotuvenettä. Pienillä asioilla saadaan vähän ekstraa asumismukavuuteen, eikä niiden tarvitse aina olla kalliita. Eikä näkyä asuntojen ostohinnassa, Mattila sanoo.

Lue lisää Kalliokodosta ja liity postituslistalle!

Lue lisää Kuunsillasta